diumenge, 27 de novembre del 2016

Fi del blog

Bé, donsc arribem a la recta final del blog, ja que el trimestre ja ha finalitzat. Esperem que us hagi agradar i hagiu après una mica més sobre aquesta malaltia.

Només volem afegir una última cosa i ja és motivació personal. Si teniu algún familiar que ho pateix, feu que somrigui tot el posible, ajudeu-lo, no el deixeu sol, sigueu empàtics, ja que ells la milor medicina que poden tenir sou vosaltres. Ànims!!! Què la vida són segons....

divendres, 14 d’octubre del 2016

Familiars amb Alzheimer

Aquests quatre punts, són unes pautes que haurieu de seguir els familiars que tenen paciens amb l'Alzheimer. Sabem que és molt difícil tenir un familiar amb aquestes condicions de vida, però pel poc temps que li quedi, heu d'intentar aprofitar el màxim amb ell o ella i que vegi que sempre tindrà una familia al seu cantó i gent que de debò l'estima de veritat.

- S'ha de conéixer tot el necessari sobre la malaltia.

- Tingueu sessions diàries d'activitat intel·lectual, com per exemple que resolgui jocs de sudoku, trencaclosques i que llegeixi almenys una hora al dia.

- El pacient ha de fer exercici cardiovascular.

- Està bé que la persona amb Alzheimer anoti els elements que l'envolten (Data,noms, utilitat de les coses).

- El pacient ha de tenir la suficient confiança de dir qualsevol cosa que l'angoixi.







Alzheimer a causa d'un traumatisme craneoncefàlic

Parlem de traumatisme cranioencefàlic (TCE) com una cosa llunyana, coses que li succeeixen a uns altres. En realitat estem parlant d'una alteració que es produeix en fets relativament comuns com els accidents de cotxes, baralles o trobades esportives amb gran contacte cos a cos.

I entre aquestes conseqüències silencioses sembla que l'Alzheimer hi està involucrada i recentment confirmada per un equip d'investigació en què va participar el propi Dr. Scott. En una investigació publicada a la revista Neurology els autors van trobar que en el cervell de persones que van tenir un traumatisme cranioencefàlic existien signes semblants als que hi ha al cervell de les persones amb malaltia d'Alzheimer. 

En la investigació es va comparar la càrrega i distribució de plaques de beta amiloide en el cervell de 10 persones amb malaltia d'Alzheimer, a 9 persones sanes i 9 persones que havien passat per una traumatisme cranioencefàlic entre 11 mesos i 17 anys abans de l'inici de la investigació . Les plaques de substància beta amiloide són un dels signes clàssics de la malaltia d'Alzheimer; s'acumulen en l'espai entre les neurones i es consideren una de les causes fonamentals de la malaltia. 

Els resultats de les tècniques de neuroimatge van mostrar que les persones que havien patit un traumatisme cranioencefàlic tenien menor càrrega de plaques de beta amiloide que els malalts d'Alzheimer, però més gran que la que es va trobar al grup de persones sanes. 


dimarts, 11 d’octubre del 2016

Nous descobriments

Un estudi efectuat per els investigadors de l'Hospital Infantil de Boston, als Estats Units, revela que la pèrdua de connexions neuronals dins el cervell s'origina a causa del funcionament del sistema immunològic. Aquest descobriment podria ajudar a prevenir la malaltia d'Alzheimer.
Segons Beth Stevens (professora de la escola de medicina de Harvard), va ser la que va difondre la investigació a la revista Science, "la pèrdua de les sinapsis cerebrals es troba molt correlacionada amb el deteriorament cognitiu. El nostre objectiu és traçar el camí fins al mateix inici de la malaltia i veure com s'inicia aquest procés ".
La sinapsis crebral és un tipus d'unió especialitzada mitjançant la qual les neurones s'envien senyals entre elles i/o a les cèl·lules no neuronals com les musculars o secretores. 
Per donar amb aquests resultats, els  científics van examinar el desenvolupament del cervell des dels primers anys de vida. És sap que aquest posseeix un mecanisme que de manera natural elimina les sinapsis o connexions neuronals innecessàries. El problema es dóna en envellir, quan el procés es porta a terme de manera indeguda i se segueixen eliminant les connexions cerebrals, tot i aquelles que són necessàries.
El bloqueig d'aquest mecanisme podria, llavors, minimitzar i fins a evitar la destrucció de les sinapsis.


Resultat d'imatges de alzheimer




















Tríptic i Poster

Durant al llarg del trimestre també haurem d'elaborar un poster i un tríptic sobre el mateix tema la malaltia de l'Alzheimer.

El poster









El nostre poster està dividit en diferents parts.

- La primera a la part superior hi ha una definició curta i precisa que explica el que és aquesta enfermetat i en que consisteix. Al costat hem posat les dos etapes, explicant de menys a més les conseqüències que té l'Alzheimer.

- La segona part a la part esquerre hi ha unes imatges i símbols que el principal significat que tenen és les coses que tu pots fer per prevenir l'Alzheimer. Com per exemple: no menjar dolços, llegir, apredndre idiomas, fer esport, fer preguntes, no menjar grasa, no anar sol per carrer i trucar al 112 ràpid.

- La tercera part són frases que hem posat que ens han semblat molt interessants i que tenen tota la raó del món, i unes imatges de dos avis enamorats.



El Triptic

El triptic és més o menys igual que el poster però una mica més extens si parlem del tema d'informació. Hem explicat què és el que causa l'Alzheimer, que és, els símptomes i hem posat uns quants consells per els familiars dels pacients que pateixen aquesta malaltia.














dimarts, 27 de setembre del 2016

Què és l'alzheimer?

L'alzheimer és una de les enfermetats de demència més comuna. És incurable, degenerativa i terminal. Va ser desoberta pel neuròleg i psiquiatra Alois Alzheimer, d'aquí ve el seu nom.

Aquesta enfermetat s'acostuma a diagnosticar a la gent més gran de 65 anys, tot i que es pot diagnosticar abans.

La malaltia de l'Alzheimer te diferents símptomes:

Al principi, sorgeixen petites i imperceptibles pèrdues de memòria, però amb el pas del temps, aquesta deficiència es fa cada vegada més notòria i incapacitant per a l'afectat, que tindrà problemes per realitzar tasques quotidianes i simples, i també, altres més intel·lectuals, com com parlar, comprendre, llegir, o escriure.

- Símptomes neurològics:
  • Pèrdua de memòria a curt termini: incapacitat per retenir nova informació.
  • Pèrdua de memòria a llarg termini: incapacitat per recordar informació personal com l'aniversari o la professió.
  • Afàsia: pèrdua de vocabulari o incomprensió davant paraules comuns.
  • Apràxia: descontrol sobre els propis músculs, per exemple, incapacitat per botonar una camisa.
  • Pèrdua de capacitat espacial: desorientació, fins i tot en llocs coneguts.
  • Canvis de caràcter: irritabilitat, confusió, apatia, decaïment, falta d'iniciativa i espontaneïtat.



                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

dimarts, 20 de setembre del 2016

Benvinguts/es al nostre blog. Som la Julia i la Maria de primer de Batxillerat A, de l'escola Joan Pelegrí de Barcelona.

Durant el llarg del primer trimestre buscarem tot tipus d'informació sobre la malaltia que nosaltres hem triat, ja què és una de les enfermetats més comunes i que més afecta a la gent gran. Estem parlant de l'Alzheimer.

És una malaltia mortal, degenerativa i terminal, és a dir, que no es pot curar. Us agrairiem que si necessiteu alguna información específica de la malaltia, que ens hu comuniquessiu en un comentari apartat del blog, així podrem facilitar la vostre visualitació i interè pel nostre blog.

Esperem que us agradi, nosaltres comencem amb moltes ganes, pensem que pot ser molt interessant.